首页> 外文OA文献 >Samarbeid mellom hjem og skole : hvordan kan barnevernpedagogens kompetanse være et bidrag til å utvikle et bedre samarbeid mellom hjem og skole i tråd med idealet om tilpasset opplæring i en inkluderende skole?
【2h】

Samarbeid mellom hjem og skole : hvordan kan barnevernpedagogens kompetanse være et bidrag til å utvikle et bedre samarbeid mellom hjem og skole i tråd med idealet om tilpasset opplæring i en inkluderende skole?

机译:家庭与学校之间的合作:保育老师的能力如何与包容性学校中的量身定制的教育理想相辅相成,从而更好地发展家庭与学校之间的合作?

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

Idealet om tilpasset opplæring i en inkluderende skole stiller økte krav til skolens struktur,innhold og kompetanse. Samarbeid mellom hjem og skole blir et stadig viktigere moment somtrengs ytterligere styrking dersom man skal ivareta barnets behov og rettigheter i skolen i trådmed lovverkets krav.Ser man på skolehistorien i grove trekk, vil man se at skolen tradisjonelt har hatt stordefinisjonsmakt i forhold til å definere konformitet og avvik hos elever. Disse definisjonenehar hovedsakelig vært gjort i forhold til hvorvidt eleven har klart å tilpasse seg skolensrammer eller ikke. Etter hvert har mangfoldet i elevgruppen blitt større og man har fått kravom inkludering av alle barn og unge uavhengig av deres forutsetninger og bistandsbehov.Dette har ført til at skolen har søkt ekstern kompetanse for å løse de utvidede oppgavenedenne inkluderingen har medført.Forskning, offentlige dokumenter og reformer har vist at det gjenstår mye arbeid før man kansi at skolen er en arena hvor alle inkluderes og får tilpasset opplæring. Et viktig moment ividere arbeid med å oppfylle kravene til skolen, vil være å styrke samarbeidet mellom hjemog skole.I relasjonen mellom hjem og skole er det kontaktlæreren som har ansvaret for samarbeidet ogsom er den profesjonelle. For at kommunikasjonen mellom hjem og skole skal blihensiktsmessig må visse forutsetninger være tilstede som et utgangspunkt. Viktigeforutsetninger for å lykkes med dette samarbeidet vil blant annet være relasjonskompetanse,anerkjennelse, kommunikative ferdigheter og et helhetlig menneskesyn.Vi har samtalet med 33 foreldre til elever på 8. trinn om deres opplevelse av samarbeidetmellom hjem og skole. Resultatene viser at foreldrene til de elever som har en tilfredsstillendeutvikling på skolen også mener at samarbeidet med skolen fungerer bra, mens de foreldrenesom har elever som av ulike årsaker ikke har noen god skolehverdag også oppleversamarbeidet med skolen som problematisk og vanskelig. Det viste seg også at ved vårsamarbeidsskole mente flertallet av foreldrene at deres kontaktforhold til skolen tilsvartenormalen og at både omfanget og innholdet var likt for alle. Vår undersøkelse viste imidlertidat dette ikke var tilfelle. Det var store forskjeller i både form og innhold. I tillegg visteundersøkelsen at skolen har rutiner som klart kan virke konfliktskapende. Når det gjeldersamarbeid med hjemmene til minoritetsspråklige elever avdekket vår undersøkelse manglenderutiner for dette samarbeidet.I arbeidet som gjenstår med å skape en god inkluderende skole som gir tilpasset opplæring foralle vil økt fokus på foreldresamarbeid være en viktig faktor. For å kunne ivaretautfordringene rundt dette arbeidet, vil det kunne styrke skolen å tilføre komplementærkompetanse i form av barnevernpedagoger.
机译:包容性学校中适应教育的理想对学校的结构,内容和能力提出了更高的要求。家庭和学校之间的合作已成为越来越重要的要素,如果要根据法律要求保护儿童的在校需求和权利,就需要进一步加强这种协作。学生的合格与不合格。这些定义主要是针对学生是否能够适应学校环境而做出的。逐渐地,学生群体的多样性增加了,并且要求包括所有儿童和年轻人,而不论他们的先决条件和援助需求如何,这导致学校寻求外部能力来解决扩展的任务领域,包括融合。改革表明,在这所学校是每个人都被接受并接受个性化教育的舞台之前,仍有许多工作要做。加强学校与学校之间的合作是将工作划分为满足学校要求的重要部分,在家庭与学校之间的关系中,负责合作的是联系老师,谁是专业的老师。为了使家庭和学校之间的交流适当,必须以某些假设为起点。合作成功的重要先决条件包括关系能力,认可度,沟通技巧和整体人性观,我们已经与33位8年级学生的父母就家庭和学校之间的合作经验进行了交谈。结果表明,在学校取得良好发展的学生的父母也相信与学校的合作很好,而由于各种原因导致学生的学业成绩不佳的父母也会遇到与学校的合作,这既麻烦又困难。还发现,在春季合作学校中,大多数父母认为与学校的联系关系是常态,而且范围和内容对于每个人都是相同的。但是,我们的调查表明事实并非如此。在形式和内容上都存在重大差异。此外,研究表明,学校的日常活动显然可以造成冲突。当与少数民族语言学习者家庭的债务合作揭示了我们对这种合作缺乏常规的调查时,在建立一所好的全纳学校以提供全民定制教育的工作中,对父母养育的关注将是一个重要因素。为了应对这项工作的挑战,有可能加强学校,以儿童福利教育者的形式提供补充能力。

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号