首页> 外文OA文献 >Computational Analysis and Design of New Materials for Metal-Air Batteries
【2h】

Computational Analysis and Design of New Materials for Metal-Air Batteries

机译:金属空气电池新材料的计算分析与设计

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

I det sidste årti er der blevet lagt en enorm indsats i at udvikle den næste generation af batterier. I særdeleshed metal-luft batterier (Li-, Na-, Mg-, Al-, Fe- og Zn-O2-batterier) i enten vandige eller ikke-vandige (aprotiske) elektrolyter har fået meget opmærksomhed. Metal-luft batterier har en høj gravimetrisk energitæthed, og for Li-O2 kemien er den sammenlignelig med benzins. Derfor kan Li-O2 batterier åbne for produktion af nye forbedrede elektriske biler, eftersom den tilgængelige energikapacitet i markedets nuværende Li-ion batterier er for lav til at dække de stigende krav. Men Li-O2 batterier er begrænset af flere problemer, f.eks. dendrit dannelse, lav kapacitet, dårlig genopladelighed og det såkaldte “sudden death” forårsaget af de elektronisk isolerende afladningsprodukter, der passiverer katoden. Fokus I denne afhandling er på det sidstnævnte problem, der belyses gennem øget forståelse af ladningstransporten i hovedreaktionsprodukterne i de nye og fremadstormende aprotiske Li- og Na-oxygen-batterier, opnået gennem atomarskala modellering med tæthedsfunktionalteori. Katode-elektrolyt grænsefladens role i ladningstransporten samt effekten af urenheder i luften, i særdeleshed effekten af CO2 forurening, undersøges. Det præsenterede arbejde involverer computationelle undersøgelser af forskellige ladningstransportmekanismer, dvs. ionisk transport, koherent elektrontransport og polaronisk transport i Li- og Na-batterimaterialer. Ydermere er der udført enkelte relevante eksperimenter, der viser en rimelig overensstemmelse.Resultaterne af ladningstransport beregningerne af afladningsprodukternes masse afslørede, at selvom Li2O2 er en isolator med et stort båndgab (4.96 eV), viste materialet en god ionisk ledningsevne med en aktiveringsbarriere på 0.40 eV. Ligende energibarrierer findes for natrium-ion diffusion i Na2O2 og NaO2 (de dominerende afladningsprodukter i Na-O2 batteriet). Udover studierne af ladninstransporten i afladningsprodukternes masse har vi undersøgt transportmekanismerne ved katode-electrolyt grænsefladerne i ikke-vandige Li-luft batterier, dvs. Li2O2@Li2CO3 grænsefladen. Lithium vakancer akkumulerer ved peroxid delen af denne grænseflade, og reducerer dermed den koherente elektrontransport med to til tre størrelsesordner sammenlignet med transporten i en uberørt Li2O2 masse. I kontrast til dette forbedrer grænsefladen den ioniske ledningsevne. I Li2O2 massen er polarontransporten ved stuetemperatur styret af hulpolaroner, da electronpolaronerne har en hopping barriere på mere end 1 eV. I kontrast til dette er det muligt at have en god elektronisk polarontransport i Li2O2@Li2CO3 grænsefladen. Vores studier af vækstmekanismerne for Li2O2 viste at CO2 forurening, selv ved lave koncentrationer på 1%, blokerer for trin nukleations pladsen, derudover forøges overpotentialet og kapacitetes faldet dramatisk med CO2 koncentrationen.
机译:在过去的十年中,已经为开发下一代电池付出了巨大的努力。尤其是,水性或非水性(非质子)电解质中的金属空气电池(Li,Na,Mg,Al,Fe和Zn-O2电池)备受关注。金属空气电池具有很高的重量能量密度,就Li-O2化学而言,它可与汽油媲美。因此,由于市场上当前的锂离子电池的可用能量容量太低而无法满足不断增长的需求,因此锂氧电池可以为生产新型改进的电动汽车敞开大门。但是,Li-O 2电池受到一些问题的限制,例如电池容量不足。钝化阴极的电子绝缘放电产物会导致枝晶形成,容量低,可充电性差以及所谓的“突然死亡”。本文的重点是后一个问题,该问题是通过对密度泛函理论通过原子尺度建模获得的新型和新兴非质子Li和Na氧电池中主要反应产物中电荷传输的更多理解来阐明的。研究了阴极-电解质界面在电荷传输中的作用以及空气中杂质的影响,尤其是CO2污染的影响。提出的工作涉及对各种电荷传输机制的计算研究。锂和钠电池材料中的离子传输,相干电子传输和极化电子传输。此外,已经进行了一些相关实验,这些实验显示出合理的一致性。放电产物质量的电荷传输计算结果表明,尽管Li2O2是具有大带隙(4.96 eV)的绝缘体,但该材料仍具有良好的离子电导率和0.40 eV的激活势垒。 。对于Na2O2和NaO2(Na-O2电池中的主要放电产物)中的钠离子扩散,存在类似的能垒。除了研究放电产物质量中的电荷传输外,我们还研究了非水锂空气电池(即锂离子电池)的阴极-电解质界面处的传输机制。 Li2O2 @ Li2CO3接口。锂空位累积在该界面的过氧化物部分,因此与原始Li2O2物质的传输相比,相干电子传输减少了两个到三个数量级。相反,界面改善了离子电导率。在Li2O2物质中,室温下的极化子传输受辅助极化子控制,因为电子极化子的跳跃势垒大于1 eV。相反,在Li2O2 @ Li2CO3界面中可能具有良好的电子极化子传输。我们对Li2O2的生长机理的研究表明,即使在1%的低浓度下,CO2污染也会阻碍成核空间,此外,随着CO2浓度的增加,过电势和容量会急剧下降。

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号