首页> 外文OA文献 >Straw based feedstock in biogasification plant
【2h】

Straw based feedstock in biogasification plant

机译:生物气化装置中的秸秆基原料

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

Tässä työssä tarkastellaan oljen hyödyntämistä biokaasulaitoksen raaka-aineena. Suomessa kasvaa vuosittain laskelmien mukaan, noin miljoona tonnia taloudellisesti hyödynnettävissä olevaa olkibiomassaa. Olkibiomassa koostuu pääosin lignoselluloosasta, joka on rakenteellisesti kestävää ja vaatii esikäsittelyä jotta se on teknis-taloudellisesti hyödynnettävissä. Anaerobisessa hajoamisessa esikäsitellystä olkibiomassasta voidaan tuottaa biokaasua, jota puhdistamisen jälkeen voidaan käyttää yhdistettyyn lämmön- ja sähköntuotantoon kaasuturbiinien avulla, paineistaa ja syöttää maakaasuverkkoon tai käyttää liikennepolttoaineena.Viljan tuotannon sivutuotteena syntyvä olkibiomassa on haasteellinen raaka-aine, johtuen sen biokemiallisesta kestävyydestä sekä alhaisesta tiheydestä. Puitu olki on kuivattava, paalattava, kuljetettava ja varastoitava ennen sen käyttöä biokaasun tuotantolaitoksella. Paalattu olki on revittävä pieneksi, jotta sitä voidaan tehokkaasti esikäsitellä. Esikäsittelyn tarkoituksena on hajottaa lignoselluloosan rakenne ja tehdä siitä mikrobeille soveltuvaa ravintoa. Eri esikäsittelymenetelmät tuottavat erilaisen hajoamistuloksen. Oleellisinta on saada ligniini irtoamaan hemiselluloosasta ja selluloosasta, jonka jälkeen edellä mainitut voivat hydrolysoitua.Anaerobinen hajoaminen koostuu neljästä päävaiheesta, entsymaattisesta hydrolyysistä, hapon muodostuksesta, asetaatin muodostuksesta ja metaanin tuottovaiheesta. Niiden vaatimat olosuhteet poikkeavat toisistaan. Optimoimalla olosuhteet jokaiselle soveltuvaksi saadaan aikaan tehokas anaerobinen hajoaminen. Tässä työssä optimaaliset olosuhteet luotiin hajottamalla olkibiomassaa kaksivaiheisilla yhdistelmäreaktoreilla. Lietepatjareaktoreissa (LBR) tapahtui entsymaattinen hydrolyysi ja hapon muodostus, jonka jälkeen effluentti johdettiin pystyvirtaus lietepatjareaktoreihin (UASB) asetaatinmuodostukseen ja metaanintuottoon.Kokeellisessa osiossa selvitettiin esikäsittelemättömän ohran oljen käyttöä raaka-aineena biokaasuntuotannossa. Koska raaka-aine on uusi ja vähän tutkittu, päädyttiin tutkimaan raaka-aineen käyttäytymistä bioreaktorissa. Kokeessa saatiin poistettua noin 15 % liukoisesta COD sekä noin 20 % raaka-aineen VS:stä. Metaanintuotoksi saatiin 0,27 Ndm3 CH4/g VS käsittelemättömästä oljesta ja liuotetusta oljesta 0,29 Ndm3 CH4/g VS. Tulokset ovat samankaltaisia kuin kirjallisuuslähteissä. Oljen liottaminen vedessä ennen kokeen aloittamista nopeutti metaanintuottoa puolella verrattuna liottamattomaan olkeen.Olkibiomassa on potentiaalinen biokaasun raaka-aine, koska sitä on saatavissa kohtuullisin kustannuksin ja se ei kilpaile ravinnontuotannon kanssa. Toisen sukupolven biokaasulaitokset, jotka hyödyntävät lignoselluloosapohjaista raaka-ainetta, teke-vät tuloaan maailmalla.
机译:这项工作研究了利用秸秆作为沼气厂的原料。根据计算,芬兰每年大约有100万吨可经济使用的秸秆生物量在增长。秸秆生物质主要由木质纤维素组成,木质纤维素在结构上是耐用的,需要进行预处理才能在技术上和经济上得到利用。在厌氧消化中,可使用预处理的秸秆生物质来生产沼气,提炼后的沼气可用于通过燃气轮机进行热电联产,加压并送入天然气网络或用作运输燃料。在沼气池中使用之前,必须先干燥,捆扎,运输和存储木秸秆。打包后的秸秆必须撕成很小的尺寸,以便可以进行有效的预处理。预处理的目的是破坏木质纤维素的结构并使之成为微生物友好型饮食。不同的预处理方法会产生不同的降解结果。最重要的是从半纤维素和纤维素中释放出木质素,然后将其水解,厌氧降解包括四个主要步骤,酶促水解,酸形成,乙酸形成和甲烷生成。他们要求的条件是不同的。通过优化条件以适合每个人,可以实现有效的厌氧降解。在这项工作中,通过在两级联合反应器中分解秸秆生物质创造了最佳条件。污泥床反应器(LBR)进行酶促水解和酸形成,然后将流出物送入立式淤浆床反应器(UASB)中以形成乙酸盐和甲烷。由于原料是新的并且很少研究,因此决定研究原料在生物反应器中的行为。在实验中,去除了原料中约15%的可溶性COD和约20%的VS。粗秸秆的甲烷产率为0.27 Ndm3 CH4 / g VS,溶解秸秆的甲烷产率为0.29 Ndm3 CH4 / gVS。结果类似于文献中的结果。与未浸泡的秸秆相比,在开始实验前将秸秆浸泡在水中可将甲烷的产生速度提高一半,橄榄生物质是沼气的潜在原料,因为它的价格合理且不会与食品生产竞争。利用木质纤维素原料的第二代沼气厂正在进入世界。

著录项

  • 作者

    Alatalo Tero;

  • 作者单位
  • 年度 2013
  • 总页数
  • 原文格式 PDF
  • 正文语种 fi
  • 中图分类

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号