首页> 外文OA文献 >Postsiberpunk unitopya: karşılastırmalı siberpunk ve postsiberpunk çalışması
【2h】

Postsiberpunk unitopya: karşılastırmalı siberpunk ve postsiberpunk çalışması

机译:Postsiberpunk的单眼症:比较性的赛博朋克和Postsiberpunk研究

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

1998 yılında Lawrence Person yazdıgı manifestoyla, 1990’ların baslarından itibaren siberpunk türünün göstermeye basladıgı degisimin yenibir alt-türe isaret ettigini öne sürerek, bu yeni türü ‘postsiberpunk’ olarak adlandırmayı önerdi. Bu tezin amacı bu türsel sapmanın isaret ettigi radikaldegisimi, çaga rengini veren sosyal degisim baglamında ele alaraktartısmaktır. Bu tartısma postsiberpunk olarak kabul edilmesini önerdigim dört filmüzerinden gelismektedir: Gattaca (Andrew Niccol, 1997), Code 46 (MichaelWinterbottom, 2003), Girl from Monday (Hal Hartley, 2005) and The Island(Michael Bay, 2005). Tartısmaya zemin olusturacak temel saptama, aynımatrisin sürekli etkilesim halindeki düzensiz bilesenleri gibi, siberpunkaiçkin olan her seyin özünde kaos ve düzensizlik oldugu, buna karsıt olarakpostsiberpunkın tahayyül ettigi gelecekte her seyin düzen ve birlik üzerine kurulu oldugudur. Filmler, imgeledikleri dünyalardaki sosyal yapılanma vetoplumsal kültürdeki farklılılar ekseninde, temel olarak iki kuramcının; NeilPostman ve Michel Foucault’nun düsüncelerinin sundugu persfektifçerçevesinde ele alınmıstır. Bu çerçevede, yeni siber teknolojilerin panoptik benzeri yapılanmalarıyla tahakküm kuran merkeziyetçi otoritenin, nasıl postsiberpunkın dünyasında kaosu yok ederek görünürde ütopik bir toplumdüzeni sagladıgı tartısılmaktadır. Bu tartısma aynı zamanda 1980’lerden günümüze siberkültürün gelisimi ve algılanısı konusunda da verimli birtartısma zemini saglamayı amaçlamaktadır.
机译:劳伦斯·珀斯(Lawrence Person)在他1998年撰写的宣言中建议,自1990年代初以来,网络朋克流派开始出现的变化指向一种新的子流派,并将这种新流派称为“后流浪汉朋克”。本文的目的是研究这种偏差在赋予年龄颜色的社会变革中所指的根本变化。这次讨论基于我建议接受为后期朋克的四部电影:加塔卡(安德鲁·尼科尔,1997年),《代码46》(MichaelWinterbottom,2003年),《星期一的女孩》(哈尔·哈特利,2005年)和《岛屿》(迈克尔·贝,2005年)。讨论的基本决定是,混乱和不规则对于与朋克相关的所有事物都是必不可少的,因为混乱和混乱是赛博朋克的核心,并且在未来对网络朋克的设想中,一切都基于秩序和统一。他们所想象的世界是在社会结构和社会文化的轴心上,基本上是两个理论家。从NeilPostman和Michel Foucault的角度进行讨论。在这种情况下,有人争辩说,在新的网络技术的类似全景的结构中占统治地位的中央集权政府如何通过消除后波斯朋克世界的混乱来提供看似乌托邦式的社会秩序。讨论的目的还在于为1980年代至今的网络文化发展和感知提供一个富有成果的讨论基础。

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号