首页> 外文OA文献 >Forbrukeres holdningsendring sett i lys av en bedrifts håndteringsstrategi ved en merkevarekrise, med eller uten integrering av CSR.
【2h】

Forbrukeres holdningsendring sett i lys av en bedrifts håndteringsstrategi ved en merkevarekrise, med eller uten integrering av CSR.

机译:在品牌危机期间,无论是否集成了CSR,消费者的态度都会根据公司的管理策略而变化。

摘要

Gjennom et ekstensivt design (eksperiment) ble det utformet fire eksperimentgrupper med ulik manipulasjon og stimuli. Gruppene fikk forskjellig informasjon om håndtering av en fiktiv merkevare i krise. På bakgrunn av tidligere forskning og teori ønsket vi å vurdere effekten av at en bedrift velger å benytte seg av “corrective action” eller “denial” som håndteringsstrategi. Videre ønsket vi å vurdere om integrering av CSR som en del av forretningsstrategien har en effekt på forbrukere. Hensikten var å undersøke norske forbrukeres holdningsendringer ved en merkevare i krise. Oppgavens problemstilling lyder: “Hvordan kan en bedrifts håndtering av merkevarekrise som følge av høy eller lav integrasjon av CSR (samfunnsansvar) påvirke norske forbrukeres holdning til en merkevare i tekstilindustrien?”. Det ble utviklet fire hypoteser for å bekrefte eller avkrefte utsagn tilhørende problemstillingen. Analysens resultater støtter Hypotese 1, Hypotese 3 og Hypotese 4. Hypotese 2 støttes ikke. Kort oppsummert viste analysen av eksperimentet at CSR ikke påvirket norske forbrukeres holdning til en merkevare. Håndtering fikk flere signifikante verdier og kan bekreftes å ha innvirkning på norske forbrukeres holdning til en merkevare. Analysen predikerte at subjektene ikke attribuerte skyld til noen bestemt aktør, noe som ga en indikasjon på at CSR og håndtering ikke hadde innvirkning på attribusjon av skyld. Resultatene fra forskningen stod i samsvar med problemstillingen og tilsier at eksperimentet har høy grad av validitet. Holdningene endret seg etter manipulasjon i alle fire eksperimentgruppene, men i større grad negativt ved håndteringsstrategien “denial”. Den mest effektive og dermed beste håndteringsstrategien for bedrifter som opplever merkevarekrise viste seg å være “corrective action”
机译:通过广泛的设计(实验),设计了四个具有不同操作和刺激的实验组。这些团体收到了有关处理处于危机中的虚拟品牌的各种信息。基于先前的研究和理论,我们希望评估公司选择使用“纠正措施”或“拒绝”作为管理策略的效果。我们还想考虑将CSR作为业务策略的一部分进行整合是否会对消费者产生影响。目的是调查挪威消费者对处于危机中的品牌的态度的变化。论文的问题是:“由于企业社会责任(CSR)的高低整合,公司应对品牌危机的方式如何影响挪威消费者对纺织行业品牌的态度?”。提出了四个假设以确认或反驳与该问题有关的陈述。分析的结果支持假设1,假设3和假设4。不支持假设2。简而言之,对实验的分析表明,企业社会责任并未影响挪威消费者对品牌的态度。处理被赋予了几个重要的价值,并且可以证实这对挪威消费者对品牌的态度有影响。分析预测对象没有将罪恶感归因于任何特定的行为者,这表明企业社会责任和管理不会影响罪恶感的归因。研究结果与该问题吻合,表明该实验具有较高的有效性。在所有四个实验组中,态度在操纵后都发生了变化,但在很大程度上受到“拒绝”管理策略的负面影响。对于遭受品牌危机的公司而言,最有效,因此也是最佳的管理策略被证明是“纠正措施”

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号