首页> 外文OA文献 >Er motorisk ”encoding” til hjelp for minnet, er det forskjell på barn med motoriske vansker og de som er motorisk sterke, og er det sammenheng mellom motoriske vansker og lavere skoleprestasjoner/kognitiv funksjon?
【2h】

Er motorisk ”encoding” til hjelp for minnet, er det forskjell på barn med motoriske vansker og de som er motorisk sterke, og er det sammenheng mellom motoriske vansker og lavere skoleprestasjoner/kognitiv funksjon?

机译:运动编码是否有助于记忆,运动障碍儿童和运动能力强的儿童之间是否有区别,运动障碍与低学业表现/认知功能之间是否存在联系?

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

Dette prosjektet bygger på studier av Göran Söderlund, Sverker Sikström og Jan MortenLoftesnes. Det vi er ute etter å undersøke er om motorisk ”encoding”, det å gjøre noemotorisk, er til støtte for minnet, og om det er forskjell på barn som har motoriske vansker ogde som er motorisk sterke. I tillegg vil vi se på om det er sammenheng mellom motoriskkompetanse og skoleprestasjon/kognitiv funksjon.Studier viser at det er en sammenheng mellom motorikk, kognitiv funksjon og persepsjon.Barn med motoriske vansker, for eksempel DCD (Developmental Coordination Disorder), harofte andre problemer, som kan føre til lavere skoleprestasjoner/kognitiv funksjon.Undersøkelser vise at disse barna kan ha hjelp av motorisk ”encoding” for å prestere bedre påkognitive oppgaver.I prosjektet vårt har vi brukt fem tester som er med på å kartlegge elever i 7. klasse ved Kvåleungdomsskole sin motoriske kompetanse (Movement ABC) og kognitive funksjon(Raventest, Siffertest, SPT (”Subject Performed Task”)/VT (”Verbal Task”) ogLærervurdering). Ved å studere og se sammenhenger mellom resultatene, vil vi finne ut ommotorisk ”encoding” har noen effekt på minnet, og om motoriske vansker henger sammenmed nedsatt skoleprestasjon/kognitiv funksjon.Resultatene våre viser at alle gruppene av elever, uavhengig motorisk kompetanse, prestererbedre ved motorisk ”encoding”. Sammenhengen mellom motorisk kompetanse ogskoleprestasjoner/kognitiv funksjon er imidlertid ikke god i den gruppen vi har testet.
机译:该项目基于GöranSöderlund,SverkerSikström和Jan MortenLoftesnes的研究。我们正在研究的是运动编码,非运动编码是否支持记忆,以及在运动困难和运动能力强的儿童中是否存在差异。此外,我们还将研究运动技能与学校表现/认知功能之间是否存在相关性;研究表明,运动技能,认知功能与知觉之间存在联系;运动障碍儿童,例如DCD(发育协调障碍)还有其他问题研究结果表明,这些孩子可以使用运动“编码”来完成更好的认知任务,在我们的项目中,我们使用了五项测试来帮助绘制7年级学生的地图在Kvåleungdomsskole的运动技能(运动ABC)和认知功能(Raventest,计算能力测试,SPT(“主体完成任务”)/ VT(“口头任务”)和教师评估)上。通过研究和观察结果之间的关系,我们将发现运动编码是否对记忆有任何影响,运动困难是否与学习成绩/认知功能受损有关,我们的结果表明,所有学生,无论运动技能如何,在运动编码。但是,在我们测试的小组中,运动技能与学校成绩/认知功能之间的关系不好。

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号