首页> 外文OA文献 >Valuuttakurssijärjestelmän merkitys makrotalouden kehitykselle: Eurojärjestelmän ja klassisen kultakannan vertailu
【2h】

Valuuttakurssijärjestelmän merkitys makrotalouden kehitykselle: Eurojärjestelmän ja klassisen kultakannan vertailu

机译:汇率制度在宏观经济发展中的作用:欧元体系与经典金本位制的比较

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

Tutkielman tarkoituksena on arvioida valuuttakurssijärjestelmän merkitystä ja sen vaikutuksia makrotalouden kehitykseen. Suomen kehitystä eurojärjestelmässä peilataan klassiseen kultakantaan, jossa valuutat oli sidottu kultaan kiinteällä kurssilla. Kultakannan vahvuutena pidetään maksutaseen sopeutusmekanismin toimintaa, joka perinteisen näkemyksen mukaan toimi automaattisesti. Toinen näkökulma korostaa hyväkuntoisen julkisen talouden merkitystä, ja kolmas katsoo harkinnanvaraisen politiikan ja kullan vaihdettavuuden ylläpidon mahdollistaneen yhdessä sopeutumisen. Kultakannan sääntöihin sitouduttiin, jonka seurauksena maiden korkotasot lähenivät toisiaan ja kansainväliset pääomavirrat kasvoivat. Vaikka itsenäinen rahapolitiikka oli menetetty, keskuspankit saattoivat tavoitella kansallisia päämääriään valuuttakurssin vaihteluvälien puitteissa.Tutkielman taustalla on kysymys siitä, onko kiinteä vai kelluva kurssi parempi vaihtoehto pienelle avotaloudelle. Myös valtiolle tyypillisten shokkien luonne vaikuttaa, sillä kehittyneille talouksille tavalliset reaalishokit puoltavat kelluvaa kurssia. Samoin ulkoisille häiriöille alttiiden kannattaa valita kelluva kurssi. Vaikka valuuttaa-alueen jäsenenä valtio voi jäljitellä ulkoista devalvaatiota suhteellisten hintojen muutosten kautta, rahapolitiikan tavoitteita voi olla vaikea täyttää finanssipolitiikan keinoin muun muassa palkkajäykkyyksien vuoksi. Tutkielmassa tarkastellaan, millaisia makrotaloudellisia muutoksia klassisen kultakannan ja eurojärjestelmän välillä voidaan havaita Suomessa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Tuotanto korreloi voimakkaasti molemmilla aikakausilla kaikkien valtioiden välillä. Hajontalukujen perusteella havaitaan, että tuotanto ja inflaatio ovat vaihdelleet huomattavasti enemmän kultakannassa. Myös tuotantokuilut osoittavat, että tuotanto saattoi poiketa potentiaalisesta huomattavasti enemmän kultakannassa. Tutkielmassa on estimoitu yksinkertaiset Phillipsin käyrät molemmille ajanjaksoille erikseen. Palkkojen ja tuotantokuilun välistä riippuvuutta kuvaavan käyrän voidaan havaita loiventuneen Suomessa, mikä kertoo palkkojen reagoivan nykyisin heikommin suhdannetilanteeseen.Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että kultakannassa siedettiin voimakkaampia hintatason ja tuotannon heilahteluita. Eurojärjestelmässä hintavakaus on saavutettu suhteellisen hyvin. Se ei kuitenkaan enää riitä tasapainottamaan taloutta, joten työllisyyteen liittyvät tavoitteet ovat tarpeen. Euroalue tarvitsee muitakin uudistuksia, joten velkaantumista ja alijäämää koskevia sääntöjä pitäisi tiukentaa. Niillä voitaisiin jäljitellä kultakannan rajoittavia sääntöjä, jotka ylläpitivät politiikan uskottavuutta ja edistivät tiukkaa taloudenpitoa. Sääntöjen rikkomisen pitäisi johtaa rangaistuksiin, joista vaikuttavin olisi erottaminen euroalueesta. Vaikka rangaistukset eivät auttaisi ratkaisemaan tämänhetkisiä ongelmia, tulevien kriisien välttämiseksi ne voisivat olla tarpeen.
机译:本文的目的是评估汇率制度的重要性及其对宏观经济发展的影响。芬兰在欧元体系中的发展体现在经典的黄金标准中,在该标准中,货币以固定汇率与黄金挂钩。黄金储备的力量被认为是国际收支调整机制的运作,根据传统观点,该机制是自动起作用的。第二种观点强调了健全的公共财政的重要性,第三种观点则认为,维持自由裁量政策和黄金的可兑换性使其可以一起适应。对黄金存量的规则作出了承诺,因此各国的利率趋于一致,国际资本流动增加。尽管失去了独立的货币政策,但中央银行仍能够在汇率波动范围内实现其国家目标,因此本文的背景是固定汇率或浮动汇率对于小型开放经济体是否是更好的选择。特定于国家的冲击的性质也受到影响,因为对于普通经济体而言,普通的实际冲击有利于浮动汇率。同样,那些容易受到外部干扰的人应该选择浮动路线。尽管作为货币区域的一员,政府可能会通过相对价格的变动来模仿外部贬值,但除其他因素外,由于工资刚性,可能难以通过财政政策实现货币政策目标。本文考察了芬兰,德国和英国古典黄金储备与欧元体系之间的宏观经济变化。在这两个时代,所有州之间的生产都密切相关。分散的数据显示,黄金库存中的生产和通货膨胀波动更大。产量缺口还表明,产量可能远远超过黄金储备的潜力。本文分别估计了两个时段的简单菲利普斯曲线。可以看出,描述工资与产出缺口之间关系的曲线在芬兰有所缓和,这意味着工资目前对经济状况的反应较弱,总之,黄金储备可以承受更大的价格和产出波动。在欧元体系中,价格稳定已经相对较好地实现了。但是,再平衡经济已经远远不够,因此需要就业目标。欧元区还需要其他改革,因此债务和赤字规则应收紧。他们可以模仿黄金储备的限制性规则,从而保持了政策的信誉并促进了严格的经济管理。违反规则将导致罚款,最有效的是将其驱逐出欧元区。虽然罚款无助于解决当前的问题,但为避免将来发生危机,可能有必要进行罚款。

著录项

  • 作者

    Kujansuu Laura;

  • 作者单位
  • 年度 2017
  • 总页数
  • 原文格式 PDF
  • 正文语种 fi
  • 中图分类

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号