首页> 外文OA文献 >Opettajien ääneen lukeminen luokassa –Luokanopettajien näkemyksiä ääneen lukemisesta
【2h】

Opettajien ääneen lukeminen luokassa –Luokanopettajien näkemyksiä ääneen lukemisesta

机译:老师在课堂上大声朗读-课堂上老师对大声朗读的看法

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。

摘要

Tutkimuksen tavoitteena oli kuvata luokanopettajien ääneen lukemista oppilailleen. Tarkoituksena oli selvittää, lukevatko luokanopettajat oppilailleen ääneen ja millaista kirjallisuutta he lukevat. Tutkimuksen avulla haluttiin myös selvittää luokanopettajien asettamat tavoitteet ääneen lukemiselle ja miten he pyrkivät tavoitteet saavuttamaan. Aihetta lähestyttiin kvantitatiivisen lähestymistavan kautta, survey-tutkimusta hyödyntäen. Aineisto kerättiin syksyllä 2010 kyselylomaketutkimuksena. Kyselylomake laadittiin aikaisemmista tutkimuksista saatujen tulosten perusteella. Harkinnanvaraisen otannan avulla valittiin tutkimuskaupunki, josta 24 koulua osallistui tutkimukseen. Kyselyyn vastasi 86 luokanopettajaa vastausprosentin ollessa 48,3 prosenttia. Tutkimustulosten perusteella luokanopettajat lukevat oppilailleen eniten ääneen oppikirjoja, kaunokirjallisia tekstejä ja tietotekstejä. Keskimäärin he lukevat noin 15 kertaa kymmenen koulupäivän aikana. Hieman vajaa puolet luokanopettajista kokee, ettei pysty lukemaan haluamaansa määrää ääneen oppilailleen. Opettajat valitsevat ääneen luettavan materiaalin oppilaiden iän ja käsiteltävän aiheen mukaan. Suurin osa opettajista pitää opettajan ääneen lukemista tärkeänä 1.-6. luokkien aikana. Opettajat lukevat ääneen oppilailleen motivoidakseen oppilaiden lukuharrastusta, oppilaiden nautinnon vuoksi, antaakseen elämyksiä ja tukeakseen oppilaiden kuullun ymmärtämistä. He liittävät ääneen lukemisen eniten äidinkieleen ja kirjallisuuteen, mutta myös uskontoon, ympäristö- ja luonnontietoon, biologiaan ja maantietoon. Opettajat ovat epätietoisia siitä, mainitaanko ääneen lukeminen heidän koulunsa opetussuunnitelmassa suositeltavana opetusmetodina. He käyttävät ääneen lukemisen yhteydessä eniten koko luokan keskustelua, opettajan kyselyä sekä vaikeiden sanojen ja tekstin tapahtumien käsittelyä. Ääneen lukemisen yhteyteen liittyvät toimet tapahtuvat usein ääneen lukemisen jälkeen. Opettajan ääneen lukemisen aikana oppilaat saavat piirtää, kysellä ja keskeyttää ja toisaalta vain kuunnella. Useat opettajat eivät valmistaudu ääneen lukemiseen millään tavalla, mutta reilusti yli puolet kertoo oppilailleen, miten heidän tulee kuunnella. Tutkimuksen avulla voidaan ainakin todeta, että opettajan ääneen lukeminen kuuluu alakouluun, ja tutkimuksen tekeminen on herättänyt opettajissa ajatuksia liittyen heidän omaan opetukseensa.
机译:该研究的目的是描述课堂老师向学生大声朗读。目的是查明课堂教师是否向学生大声朗读以及他们阅读哪种文学。该研究还希望找出课堂老师设定的朗读目标,以及他们如何努力实现目标。该主题是通过利用调查研究的定量方法来解决的。该材料于2010年秋季收集为问卷调查。问卷是基于以前的调查结果。使用全权抽样选择了一个研究城市,其中24所学校参与了研究。共有86名课堂教师对调查进行了回应,回应率为48.3%。根据研究结果,课堂教师最能大声朗读学生的课本,虚构课本和信息课本。平均而言,他们在十个上课日里读了15遍。略少于一半的课堂老师感到无法朗读他们想要向学生大声朗读的内容。老师根据学生的年龄和所涉及的主题选择要朗读的材料。大多数老师认为从1到6大声朗读一位老师很重要。在上课时。老师向学生大声朗读,以激发学生阅读的乐趣,为他们带来乐趣,提供经验并支持学生对所听到内容的理解。他们将朗读主要与母语和文学联系在一起,但也与宗教,环境和自然科学,生物学以及地理联系在一起。教师不知道在学校课程中是否建议使用朗读作为推荐的教学方法。大声朗读时,他们会充分利用全班讨论,老师提问和处理困难的单词和文字事件。与朗读相关的动作通常在朗读后发生。在老师大声朗读的同时,学生可以画画,提问和暂停,而另一方面,他们只能听。许多老师不准备以任何方式大声朗读,但是一半以上的老师告诉学生应该怎样听。至少可以说,从研究中可以看出,大声朗读老师属于小学,进行这项研究已经激发了与他们自身教学有关的思想观念。

著录项

  • 作者

    Lehtonen Niina;

  • 作者单位
  • 年度 2011
  • 总页数
  • 原文格式 PDF
  • 正文语种 fi
  • 中图分类

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号