首页> 外文OA文献 >Sykepleie til eldre pasienter med etnisk minoritetsbakgrunn på sykehjem. Hva skal til for at sykepleiere skal oppleve seg faglig trygg i møte med eldre pasienter med etnisk minoritetsbakgrunn på sykehjem?
【2h】

Sykepleie til eldre pasienter med etnisk minoritetsbakgrunn på sykehjem. Hva skal til for at sykepleiere skal oppleve seg faglig trygg i møte med eldre pasienter med etnisk minoritetsbakgrunn på sykehjem?

机译:养老院少数民族老年患者的护理。 护士在养老院遇到少数民族背景的老年患者时,需要什么才能感到专业安全?

摘要

Det etniske og kulturelle mangfoldet i Norge er blitt større enn tidligere og antallet eldre med minoritetsbakgrunn vil øke i tiden fremover. I Norge bor det mennesker med bakgrunn fra 221 ulike land og selvstyrte regioner og det bor innvandrere i alle landets kommuner. Det forventes også at samfunnet etter hvert vil merke at barn av innvandrere med sin flerkulturelle bakgrunn vil sette preg på landet. Antallet eldre med innvandrerbakgrunn vil tidobles frem til år 2050, hvilket skyldes at gruppen som allerede bor i landet blir eldre. Samtidig foreligger det helsepolitiske føringer på at helsearbeidere skal inneha nødvendig kompetanse for å gi et likeverdig tilbud til pasienter med annen etnisk bakgrunn enn majoritetsbefolkningen. I dette prosjektet fokuseres det på sykepleieres erfareringer av å gi sykepleie til eldre pasienter med etnisk minoritetsbakgrunn på sykehjem. Oppgavens hovedtema er formulert som sykepleie til eldre pasienter med etnisk minoritetsbakgrunn på sykehjem. Problemstillingen vi ønsker svar på er hva skal til for at sykepleiere skal oppleve seg faglig trygg i møte med eldre pasienter med etnisk minoritetsbakgrunn på sykehjem?Studiet ble gjennomført som en kvalitativ metode med dybdeintervju som datainnsamlingsmetode. Informantene var strategisk valgt ut og består av fem kvinnelige sykepleiere fra to sykehjemsavdelinger i Oslo. Alle fem informantene jobber på avdelinger hvor både pasientsammensetningen og personalsammensetningen er flerkulturell. Studiens resultater indikerer at en pasientsentrert omsorgsmodell der det legges til rette for pasientens individuelle behov i stor grad blir brukt. Minoritetspasientens kulturelle behov tolkes som en utvidelse av individuelle behov. Sykepleierne tilegner seg nødvendig kunnskap underveis i prosessen, og føler at de er faglig trygg i situasjonen. Samtidig peker også funnene på at sykepleierne opplever at de i mange situasjoner ikke har tilstrekkelig kunnskap om minoritetspasientens kulturtilhørighet, hvilket gir en følelse av faglig utrygghet. Pasientene og de pårørende er ikke alltid enig med sykepleierne om behandlingsopplegget. Denne uenigheten blir noen ganger satt i et kulturelt perspektiv, der pasientens kulturtilhørighet brukes som forklaring. Refleksjon om egen kulturtilhørighet og på hvilken måte eget ståsted påvirker samarbeidet ser i liten grad ut å finne sted. Pårørendes rolle er tvetydig. De oppleves noen ganger som en belastning i sykepleierens daglige arbeid, men også som en god støtte med sin kunnskap om pasientens språk og kulturelle bakgrunn. Vi finner også eksempler på at sykepleierne spontant klarer å ta en relasjonssentrert omsorgsmodell i bruk. Her gir samarbeidet med pårørende og arbeidsfellesskapet sykepleieren en opplevelse av faglig trygghet.
机译:挪威的族裔和文化多样性比以前有所增加,并且具有少数群体背景的老年人的数量将在未来一段时间内增加。在挪威,人们居住在221个不同的国家和自治区,而移民居住在该国所有城市中。还可以预料,社会最终将注意到具有多元文化背景的移民子女将在这个国家留下印记。到2050年,具有移民背景的移民人数将增加一倍,这是由于已经在该国生活的这一群体正在变老。同时,卫生保健工作者有卫生政策准则,以拥有必要的专门知识,为与大多数人口不同种族背景的患者提供平等的服务。该项目侧重于护士在疗养院中为具有少数民族背景的老年患者提供护理的经验。本文的主题是护理院中少数民族背景的老年患者的护理。我们要回答的问题是,护士在与疗养院中有少数民族背景的老年患者见面时要感到职业安全是需要什么?从战略上选拔了线人,他们由奥斯陆两个疗养院的五名女护士组成。所有五位线人都在患者组成和员工组成都是多元文化的部门工作。研究结果表明,以患者为中心的护理模型可以满足患者的个人需求。少数患者的文化需求被解释为个人需求的延伸。在此过程中,护士会获得必要的知识,并认为自己在这种情况下是安全的。同时,调查结果还表明,护士认为在很多情况下他们对少数民族患者的文化背景不了解,这给人一种职业上的不安全感。患者及其亲属并不总是与护士就治疗计划达成一致。有时将这种分歧纳入文化的角度,在这种角度下,患者的文化背景被用作解释。关于自己的文化归属以及自己的态度如何影响合作的思考似乎很少。配对的作用不明确。有时,他们会成为护士日常工作的重担,但由于他们对患者的语言和文化背景有所了解,因此也成为他们的良好支持。我们还发现了一些护士自发设法使用以关系为中心的护理模型的例子。在这里,与亲戚和工作社区的合作为护士提供了专业保障的经验。

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号