首页> 外文OA文献 >Retaining wall design according to EN 1997 - uncertainties in design and application of safety
【2h】

Retaining wall design according to EN 1997 - uncertainties in design and application of safety

机译:根据EN 1997的挡土墙设计 - 安全设计和应用的不确定性

代理获取
本网站仅为用户提供外文OA文献查询和代理获取服务,本网站没有原文。下单后我们将采用程序或人工为您竭诚获取高质量的原文,但由于OA文献来源多样且变更频繁,仍可能出现获取不到、文献不完整或与标题不符等情况,如果获取不到我们将提供退款服务。请知悉。
获取外文期刊封面目录资料

摘要

Suomessa tukiseinien mitoittaminen toteutetaan Eurokoodin SFS- EN 1997-1 mukaisella mitoitusmenetelmällä DA2. Mitoitusmenetelmässä DA2 osavarmuudet kohdennetaan kuormiin tai niiden vaikutuksiin sekä maan kestävyyteen. Kansalliset valinnat kuormitusyhdistelmien ja osavarmuuslukujen osalta perustuvat suppeisiin vertailulaskelmiin, joilla pyrittiin mahdollisimman samaan tulokseen, kuin aiemmin käytetyllä kokonaisvarmuusmenetelmällä. Sittemmin on osoittautunut, että tässä ei ole onnistuttu.Kuormien laskemiseen käytetään SFS-EN 1990 kansallisen liitteen (YM (2007); LVM(2010)) mukaisia kuormitusyhdistelmiä 6.10a ja 6.10b. Näiden kuormitusyhdistelyiden käyttäminen tukiseinälaskennassa on johtanut joissakin tapauksissa tukiseinärakenteiden liian alhaiseen varmuuteen. Lisäksi on todistettu, että nykyisillä osavarmuusluvuilla ei pystytä huomioimaan maanpaineen laskemiseen liittyvää todellista epävarmuutta. Näiden lisäksi nykyisen mitoitusmenetelmän soveltamista numeerisessa laskennassa hankaloittaa pysyvän ja muuttuvan kuorman osavarmuuslukujen erisuuruus. Työ jakaantuu kolmeen kokonaisuuteen. Ensimmäisessä osassa käydään läpi tukiseinämitoituksessa esiintyviin maaparametreihin ja kuormiin liittyviä epävarmuustekijöitä sekä pohjatutkimusten merkitystä suunnittelussa. Maaparametreihin liittyvää epävarmuutta käydään läpi lähinnä Phoon et al tekemiin kirjallisuusselvityksiin pohjautuen. Toisessa osassa esitellään Eurokoodi EN 1997 mukaiset mitoitusmenetelmät, sekä Suomen, Ruotsin ja Tanskan tekemät kansalliset valinnat. Lisäksi eri mitoitusmenetelmiin liittyvää kritiikkiä esitetään Simpson (2007), Schuppener et al (2008) ja Schweiger (2013) kirjoituksiin perustuen. Kolmannessa ja tärkeimmässä osassa esitellään tässä tutkimuksessa käytetyt laskentaesimerkit, niiden käytännön mitoitus sekä laskentatulokset.Laskentaesimerkkien tulosten perusteella nykyisestä tukiseinälaskennasta löydettiin useita puutteita. Nykyisten kahden kuormitusyhdistelmän 6.10a ja 6.10b käyttämisellä tukiseinien mitoituksessa ei saavuteta juurikaan hyötyä. Sitä vastoin ne lisäävät työtä ja hankaloittavat numeerista laskentaa. Lisäksi maan kestävyyteen kohdennettavalla osavarmuusluvulla ei ole aina merkitystä, vaan osavarmuusluku tulisi kohdentaa suoraan lujuusparametriin, jossa epävarmuus on. Tulosten perusteella ehdotettiin erilaisia menetelmiä, kuinka tukiseinien mitoituksesta saataisiin selkeää ja johdonmukaista ja kuinka siihen liittyvät epävarmuudet voitaisiin huomioida paremmin.
机译:在芬兰,根据欧洲规范SFS-EN 1997-1,使用尺寸标注方法DA2进行挡土墙的尺寸标注。在确定尺寸的方法DA2中,部分不确定性分配给载荷或其作用以及地面的耐久性。负载组合和部分安全系数的国家选择基于狭窄的基准,这些基准获得了与以前使用的总安全方法相同的可能结果。从那时起,它就被证明是不成功的,根据SFS-EN 1990(YM(2007); LVM(2010))的国家附录,荷载组合6.10a和6.10b用于计算荷载。这些荷载组合在挡土墙计算中的使用在某些情况下导致挡土墙结构的确定性太小。另外,已经证明,当前的部分确定性数字不能考虑与地面压力的计算相关的实际不确定性。除此之外,由于固定载荷和可变载荷的局部安全数的大小不同,当前定径方法在数值计算中的应用也变得复杂。作品分为三个实体。第一部分回顾了与挡土墙尺寸中存在的地面参数和荷载有关的不确定性,以及底部研究在设计中的重要性。与国家参数有关的不确定性主要根据Phoon等人的文献综述进行回顾。第二部分介绍了根据欧洲规范EN 1997进行的上浆方法,以及芬兰,瑞典和丹麦的国家选择。此外,根据Simpson(2007),Schuppener等人(2008)和Schweiger(2013)的著作提出了对不同上浆方法的批评。第三也是最重要的部分介绍了本研究中使用的计算示例,它们的实际尺寸和计算结果。根据计算示例的结果,在当前挡土墙计算中发现了一些缺陷。在挡土墙的尺寸设计中使用当前的两个载荷组合6.10a和6.10b并没有带来太多好处。相反,它们增加了工作量并使数值计算复杂化。另外,要分配给地球耐久性的部分确定性数并不总是相关的,但是应该将部分确定性数直接分配给不确定性所在的强度参数。根据结果​​,提出了各种方法来使挡土墙的尺寸清晰一致,并更好地考虑相关的不确定性。

著录项

  • 作者

    Knuuti Mika;

  • 作者单位
  • 年度 2015
  • 总页数
  • 原文格式 PDF
  • 正文语种 fi
  • 中图分类

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号