...
首页> 外文期刊>In die Skriflig >Historische plaats en achtergrond van bucer's geschrift 'von der waren seelsorge unnd dem rechten hirtendienst' (1538).
【24h】

Historische plaats en achtergrond van bucer's geschrift 'von der waren seelsorge unnd dem rechten hirtendienst' (1538).

机译:ach er grond van bucer的历史著作《从商品的牧养和正确的牧养服务》(1538年)。

获取原文

摘要

Over de historische situatie rondom het ontstaan van Bucer's geschrift “Von der waren Seelsorge” hebben zij, die ons het leven van de grote Straatsburgse Reformator hebben beschreven ons of in het geheel niet, óf slechts zeer summier de gegevens verschaft. J. W. Baum noemt het werk alleen in een chronologisch overzicht van de geschriften van Bucer (1). Hij zwijgt erover in de eigenlijke biografie. G. Anrich bespreekt wel gedachten uit het werk, zonder het evenwel te noemen. (2) H. Eells noemt het slechts terloops en wijst dan op de betekenis, die het boek kreeg voor de ontwikkeling van de latere protestantse pastoraaltheologie. (3) J. Courvoisier wijdt in zijn studie over de historische ontwikkeling van het kerkbegrip bij Bucer wel een afzonderlijk hoofstuk aan het geschrift, maar boven een beknopte analyse ervan komt het niet uit. Aan het eind van deze analyse maakt hij wel de opmerking, dat het geschrift “Von der waren Seel- sorge” bijna voldoende zou zijn om de ecclésiologie van Bucer weer te geven, maar de historische plaat van het geschrift wordt niet duidelijk in het geheel van de ontwikkeling in het kerkbegrip van Bucer en teen de achtergrond van de historische omstandigheden in Straatsburg. (4) Het meest uitvoerig worden we voorgelicht door F. Wendel in zijn uitnemende studie over de kerk van Staatsburg gedurende de belangrijke jaren 1532-1535 (5), door G. Anrich in zijn opstel over “Ein Bedacht Bucers iiber die Einrichtung von “Christlichen Gemeinschaften” (6) en door W. Bellardi in zijn geschiedenis van de “Christlichen Gemeinschaft” in Straatsburg. (7)
机译:那些描述了伟大的史特拉斯堡改革家的生平的人,或者根本不给我们提供了信息,或者只是非常简短地提供了关于Bucer著作“ Von der Waar Seelsorge”起源的历史情况。鲍姆(J. W. Baum)仅在按时间顺序对布泽(Bucer)的著作进行提及时提到了该作品(1)。他在实际的传记中对此保持沉默。 G. Anrich确实讨论了工作中的想法,但没有提及。 (2)埃尔斯(H. Eells)只是顺便提及了这一点,然后指出了这本书对于后来的新教牧​​区神学发展的重要意义。 (3)J. Courvoisier在Bucer对教会概念的历史发展的研究中,对写作进行了单独的论述,但不超过对其的简要分析。在分析的最后,他确实指出,“冯·德·瓦尔·希尔斯奥尔格”一词几乎足以重现Bucer的教会论,但是整个时期的历史记录尚不清楚Bucer对教会的理解的发展以及史特拉斯堡历史环境的背景。 (4)F. Wendel在重要的1532-1535年重要时期对Staatsburg教堂的出色研究为我们提供了最广泛的信息,G。Anrich在其关于“ Ein Bedacht Bucers iiber die Einrichtung von”的文章中为我们提供了广泛的信息。 (6)和W. Bellardi在史特拉斯堡的“ Christlichen Gemeinschaft”的历史中。 (7)

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利
获取原文

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号