首页> 外文OA文献 >Joan Ferrer, mestre de cant i organista de la Catedral de Barcelona (1513-1536), autor del motet 'Domine non secundum' del Cancionero musical de Segovia (CMS) (E.: SegC, s. s.)
【2h】

Joan Ferrer, mestre de cant i organista de la Catedral de Barcelona (1513-1536), autor del motet 'Domine non secundum' del Cancionero musical de Segovia (CMS) (E.: SegC, s. s.)

机译:琼·费雷尔(Joan Ferrer),巴塞罗那大教堂的歌唱老师和风琴演奏者(1513-1536),塞哥维亚音乐(CMS)主题歌“ Domine non secundum”的作者(E .: SegC,s。S.)

摘要

Abans de l'arribada de Pere Alberch a la catedral de Barcelona, el magisteri de l'orgue havia estat en mans de l'organista Joan Ferrer, el qual l'exercí entre 1515 i 1536, essent mestre de cant entre 1513 i 1517. La identitat de l'organista de la catedral de Barcelona correspon a la del compositor «Johannes Ffarer», autor del motet «Domine non secundum» del Cancionero musical de Segovia (CMS). La identificació entre «Johannes Ffarer» i Joan Ferrer, i la presència del seu motet processional «Domine non secundum» juntament amb la de l'himne «Conditor alme siderunt» de Marturià Prats, fan palesa la recepció que la capella flamenca va fer del repertori polifònic d'aquests dos compositors catalans, les obres dels quals es devien incorporar al cançoner durant el prolongat sojorn que la capella de Carles I va fer a Barcelona, en el transcurs de l'any 1519. D'altra banda, i gràcies a la documentació capitular de les seus de Vic, Tortosa i Tarragona, sabem que Marturià Prats, i també Antoni Marlet, romanien vinculats a la capella nobiliària que l'infant Enric, comte d'Empúries, mantenia al seu palau del carrer Ample de Barcelona. En el marc del context urbà, social i musical de la Barcelona de principis del segle xvi no costa gaire d'imaginar com devien sovintejar els contactes, i, amb ells, les avinences i els intercanvis musicals en-tre els músics de la capella flamenca i els de les capelles nobiliàries dels Cardona, l'infant Enric, els Montcada…, a banda dels cantors de la catedral i dels de les grans parròquies de la ciutat. Un esdeveniment d'aquestes característiques pot ajudar a explicar el motiu de la presència de les dues obres de Joan Ferrer i Marturià Prats en el CMS, convivint amb la riquesa del seu repertori francoflamenc i castellà.
机译:在Pere Alberch到达巴塞罗那大教堂之前,管风琴的教been一直由管风琴家Joan Ferrer掌握,他在1515年至1536年间进行了练习,并在1513年至1517年间担任歌唱老师。巴塞罗那大教堂风琴演奏者的身份与作曲家“约翰内斯·法尔弗”(Johannes Ffarer)的身份相同,后者是塞哥维亚音乐剧(CMS)的主题歌“非统治国家”的作者。 “约翰内斯·法尔弗”(Johannes Ffarer)和琼·费雷尔(Joan Ferrer)之间的识别,以及他的游行主奏“ Domine non secundum”以及MarturiàPrats赞美诗“ Conditor alme siderunt”的出现,表明弗拉芒礼拜堂是由这两位加泰罗尼亚作曲家的和弦曲目,在查理一世教堂于1519年在巴塞罗那长久逗留期间,将其作品纳入歌本。作为维克,托尔托萨和塔拉戈纳总部的头等文件,我们知道玛图里·普拉茨(MarturiàPrats)和安东尼·马莱特(Antoni Marlet)仍然与婴儿恩里克(Empúries)保留在巴塞罗那卡勒·安普尔(Carrer Ample)宫殿中的贵族教堂保持联系。在16世纪初巴塞罗那的城市,社会和音乐背景下,不难想象法兰德斯教堂的音乐家之间必须进行如此频繁的交流,以及与之的音乐活动和交流。以及Cardonas,婴儿恩里克(Enric),蒙卡达斯(Montcadas)等贵族礼拜堂的教堂,以及大教堂和该市主要教区的歌手。这种性质的事件可以帮助解释琼·费雷尔(Joan Ferrer)和马丁里·普拉特(MarturiàPrats)的两部作品出现在CMS中的原因,以及其法兰克·佛兰德语和西班牙曲目的丰富性。

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号