首页> 外文OA文献 >Vergelijking van buffering op- en afwaarts langs de riolering en waterloop. Een kwantitatieve studie voor Turnhout
【2h】

Vergelijking van buffering op- en afwaarts langs de riolering en waterloop. Een kwantitatieve studie voor Turnhout

机译:下水道和河道上下缓冲的比较。 Turnhout的定量研究

摘要

Dit artikel behandelt in het kader van het integrale waterbeleid een actueel vraagstuk m.b.t. de kwantitatieveinvloed van buffering van regenwater op- en afwaarts van de riolering en de ontvangende waterloop. De stad Turnhout werd hierbij als gevalstudie beschouwd. Enerzijds werd de invloed onderzocht van berging en infiltratie in open groene zones in de stad, die het water reeds aan de bron laten infiltreren en aldus het rioleringsstelsel ontlasten. Anderzijds werd het nut van buffervoorzieningen, die zich situeren tussen het rioleringsstelsel en het waterlopenstelsel, nader bestudeerd. Bij deze ligt de nadruk vooral op het bergen en spreiden van de regenwaterafvoer naar de waterloop in de tijd. Ook de invloed van afwaartse berging langs de waterloop werd geanalyseerd. Een belangrijk deel van het onderzoek was gewijd aan de opmaak van een conceptueel model voor zowel het riolerings- als het waterlopenstelsel. Dit model liet toe om lange-termijn neerslagreeksen in een relatief korte tijdspanne door te rekenen en op deze manier een statistisch onderbouwde analyse uit te voeren. Voor de vergelijking van de alternatieven werd zowel de impact op de stad als deze op de waterloop meer stroomafwaarts doorgerekend. Samenvattend werd gevonden dat het benutten van groene zones in de stad voor regenwaterberging (met een totale oppervlakte van amper 1% van de totale neerslagafstromingsoppervlakte van de stad) leidt tot een reductie van het overstromingsvolume van de riolering met 30% tot 50%.De impact van deze berging in groene zones op de afwaartse waterloop is echter verwaarloosbaar. Bergingsvoorzieningen afwaarts langs de riolering zorgen anderzijds voor een sterke reductie van de piekafvoeren naar de waterloop, maar door de tijdsverschuiving tussen de piekafvoeren van de riolering en die in de waterloop, zorgt dit slechts voor een zeer beperkte ontlasting van de waterloop.
机译:在综合水政策的框架内,本文讨论了当前的问题,即从下水道系统和接收水道缓冲上下雨水的定量影响。特恩豪特市被视为案例研究。一方面,研究了城市开放绿地中的存储和渗透的影响,这些区域已经从其源头渗入水,从而减轻了下水道系统。另一方面,进一步研究了位于下水道系统和水道系统之间的缓冲设施的有效性。重点主要在于随着时间的流向河道的雨水的储存和分配。还分析了沿河道下游蓄水的影响。该研究的重要部分致力于为下水道系统和水道系统建立概念模型。该模型使得可以在相对较短的时间内计算出长期降水序列,并以此方式进行统计上有依据的分析。为了比较替代方案,计算了对下游城市和河道的影响。总而言之,发现在城市中使用绿色区域存储雨水(其总表面积仅占城市降水总径流面积的1%)可将污水洪水量减少30%至50%。但是,在下游河道的绿色区域中的这种存储可以忽略不计。另一方面,排污系统下方的存储设施极大地减少了通往水道的高峰排放量,但是由于排污系统的高峰排放量与水道排放量之间存在时间偏移,因此只能为水道提供非常有限的缓解。

著录项

相似文献

  • 外文文献
  • 中文文献
  • 专利

客服邮箱:kefu@zhangqiaokeyan.com

京公网安备:11010802029741号 ICP备案号:京ICP备15016152号-6 六维联合信息科技 (北京) 有限公司©版权所有
  • 客服微信

  • 服务号